23.04.2008
DanArmen sendt et humanitær bistand til børnehave nr.1 i  byen Noyemberyan, i Tavush region. Efter modtagelsen af hjælpen har DanArmens næsrformand Anna Karapetian, Ashot Abramian, Armine Karapetyan, sammen med H.C.Kofoed skolens ledelse og én repræsentant fra Dansk Armenien Mission kørt fra Yerevan til Noyemberyan for at se, hvordan tingene blev placeret. Da vi kom til børnehave, så vi der en fotograf, som ventede på os. Han var fra lokalavisen og ønskede at følge med og tage nogle billeder, og filme.  Vi fik rundvisning i børnehavens alle afdelinger. I en afdeling fik børn legetøj, som vi havde med til at dele ud. En lille dreng fra  parallel afdelingen havde fødselsdag. Han fik en lille opmærksomhed fra os,  et legetøj på sin fødselsdag. Personalet var meget glæde og tilfredse for vores hjælp. Dagen efter blev der trykt en artikel i lokalavisen. Artiklen gjorde DanArmen kendt i byen. Senere fik vi mange ansøgninger fra  byens skole, bibliotek, hospitalet og andre institutioner.

27.07.2007 

Bevilling nr. D-7288 Slut rapport

”Gud velsigne Danmark og danskerne”. Sådan lød ordene fra mange armenieres læber. De takkede Den Danske regering for sådan en god ordning og ønskede alle held og lykke. 

Foreningen Danarmen/Intercom vil også takke for den mulighed, som foreningen har fået i kraft af samarbejdet med Mellemfolkelig Samvirke (MS). Det var en stor hjælp til de fattige, hjælpeløse børn og ældre, skoler og hospitaler, børnehjem og plejehjem, og endelig de hjemløse, som forhåbentligt overlevede den kolde vinter.

Hermed en skriftlig afrapportering om anvendelsen af de bevilgede midler fra MS jf. brev d.22.05 2007 om: Tilskud fra Renoverings- og Forsendelsesbevillingen- Bevilling D-7288 i forbindelse med bevilling nr. D-7288.

På grund af ansøgninger fra forskellige institutioner, skoler, hospitaler m.m. i Armenien, hvor de beder om vores hjælp, har DANARMEN/INTERCOM d. 09.03.07 sendt en anmodning til MS om tilskud til forsendelse af brugte skole- institutions- og hospitals-udstyr fordelt på en 40’container, samt indkøb af en container til brug som depot. Udover det bad foreningen om et tilskud til projektrejse samt tilskud til oplysningsaktiviteter i form af en film. 

MS imødekom foreningens anmodning og bevilgede i alt 71.800,- DKK den 22.05.07 til dækning af:

  • transport, søfragt og spedition
  • køb af 1stk. 40’ container
  • transportudgifter i modtagerland
  • brændstof i forbindelse med indsamling af udstyr
  • emballage
  • renovering og reservedele
  • supplerende udstyr
  • oplysningsaktiviteter  i Danmark
  • og projektrejse, som blev udført af foreningens stifter og kasserer Anna Karapetian.
Efter indsamling af meget forskelligt brugt udstyr satte foreningen DANARMEN sig i forbindelse med Preben Simony fra Henningsens shipping for at bestille en 40’container.

Den 19.07.07 ankom containeren og blev anbragt ved Egegård Skole i Gladsaxe. Containeren blev fyldt op og var allerede klar til afhentning den 27.07.07, men blev først afhentet d.30.07.07. Vi havde rigelig tid til lastning. 

Afsendelses udgifter blev sendt direkte til MS fra Henningsens shipping.