26.11.2008
Skole i Ararart amt i landsdbyen Hovtashen.

DanArmen forenings næstformand rejste til Armenien og besøgte en af de skoler,  som havde sendt ansøgning om humanitær hjælp. Da vi kom ind i skolen, så den helt sort ud for os. Vi troede ikke, at der kom nogle børn på den skole, da den var totalt ødelagt, slidt, urenoveret og uden opvarmning. Skolens kantine og køleskab var begge ufunktionsdygtige og så både triste og kedelige ud. Skolebænkene var i stykke, stole havde ingen rygstøtter, ruder i vinduer var knust, der var ingen opvarmning om vinteren, m.v.  

I december i 2008-2009 har DanArmen sendt en container til Armenien til byen Noyemberyan i Tavush region. Den var læsset med skole-borde, -stole, -tavler med kridt, køkkenting til kantinen, samt kontorartikler. Hjælpen blev delt ud til 15 forskellige modtagerenheder, heriblandt skolen i Hovtashen i Ararat Amt, som vi havde besøgt.           ( Արարատի մարզ Հովտաշենի միջնակարգ դպրոց (26.11.2008թ. թիվ 0-56 գրություն)).

Efter afsendelsen af gods har en gruppe fra DanArmen foreningen rejst til Armenien og besøgt skolen for at hjælpe dem med installering af PC og programmer. Skoleledelsen nåede kun til at oprette en klasse med PC- til IT undervisning. Skolen havde brug for bolde og andet trænings udstyr til deres idræt og trænings timer. Udover det manglede skolen varmeanlæg, skoleborde, køleskab til deres lille kantine, tavler og m.v.

Nedenunder kan ses det af skolen underskrevne dokument, som bekræfter modtagelse af hjælpen. På dokumentet står anført varernes beskrivelse, antal, pris og vægt, samt at humanitær hjælpen  ikke må sælges videre. 


bekrftelse10jpg