25.08.2019

DanArmens har fået besøg af Generalsekretær i Bibelselskabet i Golfen Hrayr Jebeljian. Han vil holde foredrag om den kristne tro og vigtigheden af  dens bevarelse. Kom og høre en fantastisk god foredrag. 

15.08.2019
Leder af organisations udvikling i Armenske Røde Kors besøgt i Danmark for at udvikle samarbejde med Danske Røde Kors, samt holder foredrag om de udfordringer og successer i Røde Kors arbejde i Armenien.  DanArmen tilrettelægger mødet i samarbejde med Røde Kors. Mødet er til alle interesserede, som vil samarbejde med den Armenske Røde Kors. Adressen er: Frivillighuset , Blegdamsvej 27, 2100 København Ø

09.05.2019

GENERALFORSAMLING
Kære DanArmens medlemmer og venner
Dansk-Armensk Venskabsforening afholder sin 14.Generalforsamling jf. DanArmen’s vedtægt § 6*
lørdag den 01.06.2019 kl.13:30 på adressen
Emdrupgårdsvej 1, 2400 København NV.

KONTINGENT
På generalforsamlingen kan du være med til at vælge bestyrelsesmedlemmer, hvis kontingent for 2019 er indbetalt inden Generalforsamlingen for at have stemmeret jf.§6 st.1.
Kontingent betales til Danske Bank reg.1551 konto 10105420.

LIDT HYGGE
Efter Generalforsamlingen byder DanArmen en
fejring af Dansk-Armensk Venskabsforening 14 års
fødselsdag med kaffe og kage.
Som tradition er der nemlig en lodtrækning.
Samværet forsætter frem til ca. kl. 16.00.

Er du ikke medlem, men har interesse for forenings arbejdet, og har lyst til at støtte os, så er du meget velkommen til at deltage til GF. Men kan sagtens være en passiv medlem, hvis du ikke har lyst til at deltage forenings aktiviteter.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen
* vedtægt findes på www.danarmen.dk

08.05.2019
Du kan finde denne koncert på følgende  hjemmeside 

https://www.kultunaut.dk/perl/sted/type-nynaut/nr-2200021

18.03.2019

Dansk-Armensk Forening arrangerer en koncert af top sangerinde fra Armenien Lilit Hovhannisyan .
Lilit Hovhannisyan besøger i Danmark den 09. maj i 2019 sammen med nogle af sine dansere og misikere. Koncerten vil foregå på Sankt Annæ Gymnasium den 11 maj 2019 på denne arderesse: 
Sjælør Boulevard 135, 2500 Valby, tæt på Sjællør station. Parkering er gratis.
Billetter kan købes ved skriftlig bestilling på denne E-mail adresse: projekt@danarmen.dk
Billetter bliver tilsendt på bestillerens E-mail adresse efter indbetalingen på følgende bankkonto:
Danske Bank konto 1551 3719284817.

Entré billetpris:   Pr.voksen - 250 dkk.
Børn 0-6 gratis , 7-14  100 dkk.
For DanArmens medlemmer 10% rabat.
Dørene åbnes kl.18:00, hvor deltagerne får mulighed til at købe nogle drikkevarer.

Lilit Hovhannisyan  

Lilit Hovhannisyan blev født den 7. december 1987 i Yerevan, Armenien. Hun startede sin musikuddannelse i musikskolen Jrbashyan. I 2005 blev hun uddannet af statens sangteater i Armenien og i 2011 uddannet på Statens Musikkonservatorium -Komitas, på afdelingen for jazz vokal.
Siden hun var barn, ønskede hun at være fashion designer, men senere besluttede hun at følge en karriere i musik. 

Armensk Superstar - 2006  Lilits Hovhannisyans første skridt i den musikalske karriere var gennem den ”Hay Superstar” show, den armenske version af Pop Idol. Lilit fangede publikum med sin unik og charmerende stemme og ekstraordinær stil. I den næste musikkonkurrence blev "Yntsa" tildelt Lilit en grand prix.  

Koncertturne i 2013 - Lilit deltog i forskellige festivaler, repræsenterede armensk kultur i Praha festival (2008) og Shanghai "Expo". Siden 2013 startede Lilit hendes koncertturneer rundt omkring i verden: hun har livekoncerter i Rusland, Europa og USA.
I 2014 lancerede Lilit Hovhannisyan online-marked, hvor hun udstillede (sælger også) kjoler og tilbehør,som selv designet. Samlingerne er baseret på kjoler og tilbehør, som Lilit har brugt i sine videoer. De originale kjoler er ikke til salg, og sångeren syr i henhold til kundens ordre.
Siden 2011 har Lilit haft flere succesfulde koncerter. I juni 2017 har hendes musikvideo til ”Im tiknikn es” (Du er min dukke) fået over 27 millioner visninger, og hendes musikvideoer til ”Gnchu” (sigøjner) og ”Es Em Horinel”(det er mig, der opfundet) og ”De El Mi” har opnået over 5 millioner visninger på YouTube, og videoerne til ”Im Srtin Asa”, ”Te Axchiq Lineir”, ”Eli Lilit og Armenian Girl” har opnået over 3 millioner visninger. Den 29. september 2013 udførte Lilit en solokonsert med titlen "Top Stars of Armenia" sammen med Mihran Tsarukyan i Los Angeles, Californien på Pasedena Civic Auditorium.
Lilit blev gift med armensk sangskriver og rekordproducent Vahram Petrosyan den 29. juni 2011. Vahram Petrosian er sammen med Lilit til den turne.

11.12.2018

Hvert år venter vi på at det skal blive Jul. Juledagen gøre alle glæde, da den dag holder man julehygge sammen med venner og familier, danser omkring juletræet og synger julesange. En fantastisk dejlig dag. Så er det snart Jul igen. I den anledning inviterer DanArmen alle sine medlemmer og deres familier til en hyggelig middag. Vi skal samles igen for at hygge os, spiser lækre mad, spiller banko, hører en harmonikamusik og have det sjov.

01.09.2018

Frederiksberg Integrationsråd inviteret DanArmen forening til at deltage i Mangfoldighedsag på Frederiksberg Rådhus lørdag den 1.september 2018 kl. 12 – 15, hvor der også uddeles Integrationspriser.  Der var stander, hvor på  kunne mødes en række ambassader, foreninger, Integrationsrådet, Dansk Flygtningehjælp, Sundheds centret, Frederiksberg Bibliotek, Borgerservice - to-go, UNICEF. Uddeling af Frederiksberg Kommunes Integrationspriser 2018 gennemført Socialudvalgets formand Pernille Høxbro, efter en god tale.

 01092018 -12 webjpg01092018 -11-webjpg

Vi fik besøg af anden sekretær fra Den armenske ambassade i Danmark og Norge Monika Simonyan.

01092018 -8 webjpg    01092018 -6 webjpg

01092018 -13 webjpg01092018 -14 webjpg Arrangementet var med god underholdning, gratis kaffe, te , Vand og is. Der var også en klovn, ansigtsmaling og smagsprøver på lækkerier. Til sidst og ikke mindst var der en konkurrence med flotte præmier. 

09.02.2018 
I forbindelse med DanArmens humanitær arbejde og støtteprojekter har to af foreningens medlemmer besøgt Lars Aslan Rasmussen i Folketinget. Vi fik en varm modtagelse som gæst, samt en mulighed for en drøftelse om DanArmens projekter i samarbejde med på H.C.Kofoed skole i Armenien. 

15.01.2018 
Erik Schmidt Andersen var DanArmen forenings bestyrelsens medlem siden stiftelse i 2005. DanArmen mistede en meget dygtig og engageret bestyrelsens medlem, en afslappende og rolig, en omsorgsfuld og barmhjertig person. I de sidste par år var han foreningens kasserer. Han har deltaget i mange arrangementer med sin hustru Merle Andersen. Erik var en god rådgiver, én som godt kunne  lide at forklare tingene mere detaljeret ud fra sin faglige viden, kendskab til teori og livspraktik. Han var kun 69 år gammel. Vi kan aldrig glemme sådan et kærligt og vidunderligt, en hjælpsom og herligt menneske, som Erik Schmidt Andersen var. Du vil blive mindet altid. Hvil i fred. 

Redaktionens biografi

Erik Schmidt Andersen (R) var kommunalbestyrelses kandidat for Radikale Venstre i Glostrup Kommune. Han har været opstillet for partiet i kommunen flere gange, senest ved valget i 2013.

Erik Schmidt Andersen var medlem af Radikale Venstres bestyrelse i Glostrup.
Han desuden var medlem af Bevillingsnævnet i Glostrup Kommune og medlem af flere bestyrelser bl.a. for Danske Handicaporganisationer i Glostrup. Privat varer han bosat i Glostrup.


Tillidsposter
  • Bestyrelsesmedlem, Radikale Venstre, Glostrup
  • Medlem af bevillingsnævnet, Glostrup Kommune
  • Bestyrelsesmedlem, Danske Handicaporganisationer, Glostrup

Den 24. december blev på KK Idræthusets café afholdt et julearrangement. Et fantastisk godt arrangement med hyggeligt samvær og lækre madretter, som deltagerne medbragte til fælles bordet for dagens anledning. Der blev spillet bankospil, og senere var der musik med dans. Julemanden kom på besøg med mange gaver til børn. Vi havde gæster fra Armenien. De fik en god oplevelse sammen med de andre glade gæster.

Vi sluttede festen ved midnat. 

jul-2017-webjpg

ՍՈՒՐԲ ԾՆՆԴՅԱՆ ԽՆՋՈՒՅՔԻ ՀՐԱՎԵՐՔ

2017 թ. դեկտեմբերի 24-ին ժամը 15:30

Դուք ունե՞ք մեկին, ում հետ կարող եք նշել Սուրբ Ծննունդը:

ԴանԱրմեն ասոցիացիան հրավիրում է բոլորին մասնակցելու Սուրբ Շննդյան հաճելի խնջույքի՝ լի տոնական ուտելիքներով, երգ ու պարով, և վերջում շահույթային խաղերով: 

Ձեզ հետ խնդրում ենք բերել խմիչքներ և Ձեր սիրված մեկ տոնական ճաշատեսակ կամ աղցան ընդհանուր սեղանի համար:  
Ընթրիքից հետո կխաղանք բանկո: Բանկոյի քարտերը կարելի է գնել 10 կռոնով:  Քանի, որ սրահը ունի սահմանափակ քանակությամբ տեղեր, ապա խնդրում ենք նախապես գրանցվել հետևյալ հասցեյում՝ projekt@danarmen.dkմինջև 22.12.2017  Հասցեն՝ Idræthuset, Hørsholmsgade 20, 2200 Kbh N 

KUKS 47 
Komiteen for udlandsforeningers kulturelle samvirke K.U.K.S.inviterede  Dansk-Armensk forening til en international Gala festival den 27.oktober 2017. En velorganiseret fantastisk arrangement, som blev afholdt på Københavns Kommunes Rådhushallen, begyndt med åbningsceremoni og velkomsttale. Der blev holdt tale af  Kultur og Fritidsborgmester i Københavns Kommune Mr. Carl Christian Ebbesen,  Ambassadør for den russiske federation Mr. Mikhail Vanin, K.U.K.S foreningens Formand Mr.Kaj Larssen. Programmet omfattede jazzmusik (Up town jazzband), Scottlandske hornmusik, og en dansk traditionelle dans. Der var også en festival-buffet, hvor 33 lande præsenterede forkellige nationalle madrette og specialiteter.  

MANGFOLDIGHEDSDAG 

Frederiksberg Integrationsrådet inviterede Dansk Armensk og de andre foreninger, Biblioteket, Borgerservice-to-go, Sundhedscentret og Fritids og flygtningeguiderne og en række ambassader, til at deltage med infostand på Mangfoldighedsdagen lørdag den 10.juni på Frederiksberg Rådhuset.

Der blev holdt tale af Frederiksberg kommunes borgmester Jørgen Glenthøj og Socialudvalgets formand Pernille Høxbro samt uddeling af integrationspriserne.  

DanArmen præsenteret Armenien, landets kultur og historie, samt en film om turismen. Besøgende fik mulighed til at få smagsprøver af armenske kager og vin. En del af besøgende udtrykt ønske om at rejser til Armenien.

Arrangementet varede tre timer med kulturelle underholdninger og smagsprøver.

Ազգային բազմազանության օր

Ֆրեդերիկսբերգի Ինտեգրացիոն խորհուրդը հրավիրել էր Հայ-Դանիական և այլ կազմակերպությունների, Գրադարանին, քաղաքացիական ծառայությանը, առողջապահական կենտրոններին, և մի շարք դեսպանատների՝ մասնակցելու Բազմազանության օրվա կապակցությամբ կազմակերպված միջոցառմանը, որը տեղի ունեցավ հունիսի 10-ին Ֆրեդերիկսբերգի քաղաքապետարանում:

Միջոցառմանը ելույթներով հանդես եկան քաղաքապետ՝ Յորգեն Գլենտհոյը և Սոցիալական հարցերով կոմիտեյի նախագահ Պերնիլլէ Հոքսբրոն: Միարժամանակ բաշխեցին ինտեգրացիոն պարգևատրումներ:

ԴանԱրմեն ասոցիացիան ներկայացրեց Հայաստան Հանրապերությունը, երկրի մշակույթն ու պատմությունը, և մի ֆիլմ Հայաստան զբոսաշրջույան մասին: Այցելուները հնարավորություն ստացան համտեսելու հայկական քաղցրավենիքներից և գինուց:

Այցելուներից ոմանք ցանկություն հայտնեցին ճանապարհորդել Հայաստան:

DET ARMENSKE FOLKEMORD
24. april, en sørgelig dag for alle armenierne i hele verden. En sorg, en uforglemmelig dag, et minde, hvor der grusom vis blev mordet 1,5 mil.armenierne, hvor af flere kvinder og børn, som havde en drøm, drøm at være mor, drøm at have uddannelse, drøm at blive gift og have børn. Deres drøm blev aldrig opfyldt. Tyrkerne forsøgt at slette armenierne fra verdens overflade, men i modsætning til deres grusomme og ondskabsfulde  planer:
VI VAR, ER; og VI BLIVER NØDT TIL AT VOKSE.
Hvert år kommer armenierne forbi Sct.Steffans kirke og sætter blomster og lys ned ved stenkorset til ære for de døde. DanArmen's næstformand Anna Kara- petian, medlem Ashot Abramian, sammen med direktør Shavarsh Khachatryan og formand Dzonik Margaryan fra H.C.Kofoed skole i Armenien lagt blomstrebukketer foren stenkorset i dag.

24 ապրիլի:Այս օրը վշտի ու ցավի օր է աշխարհի բոլոր հայերի համար: Վիշտ, մի անմոռանալի հիշատակի օր, ուր դաժանաբար սպանվեցին 1,5 միլիոն հայեր, կանայք և երեխաներ, որոնք ունեյին երազանք, երազանք մայր դառնալու, երազանք կրթություն ստանալու, երազանք ամուսնանալու և երեխաներ ունենալու: Իրենց երազանքները երբեք չիրականացավ: Թուրքերը փորձեցին ջնջել հայերին աշխարհի երեսից, բայց հակառակ իրենց դաժան և ոխակալ ժրագրերի. ՄԵՆՔ ԵՂԵԼ ԵՆՔ, ԿԱՆՔ, ու ԴԵՌ ՊԵՏՔ Է ՇԱՏԱՆԱՆՔ:
Ամեն տարի անցնում են հայերը Սբ.Ստեֆան եկեղեցու մոտով և տեղադրում ծաղիկներ խաչքարի մոտ' ի հիշատակ Հայոց Ցեղասպանության անմեղ զոհերի: ԴանԱրմեն ասոցիացիայի փոխնախագահ՝ Աննա Կարապետյանը, անդամ՝ Աշոտ Աբրամյանը, Հայաստանից ժամանած հյուրերի՝ Հայաստանի Հ.Ք.Կոֆոեդ հիմնադրամի տնօրեն Շավարշ Խաչատրյանի և նախագահ Ձոնիկ Մարգարյանի հետ ծաղկեփնջեր տեղադրեցին հայկական խաչքարի մոտ:

KONCERT I TRINITATIS KIRKE

Den 24.april 2017 har Den Armenske Ambassade i Danmark og Norge arrangeret en mindehøjtidligheds koncert i anledning af Det armenske folkemords  102 årsdagen. 

Arrangementet startede med bønner af Trinitatis kirkepræst Fr.Erik Høegh-Andersen,  og den armenske præst i Danmark Ter Stepanos Hovhannisyan. 

Der blev holdt en velkomsttale og en tale af Den armenske Ambassadør, hvor han mindede alle om de to humanister Maria Jacobsen og Karen Jeppe, om at KMA-kvinderne havde et kald. De mente virkelig, at Gud havde talt til dem, som det for eksempel skete for Maria Jacobsen i Trinitatis Kirke i København. Kaldets bud var at missionere og udføre hjælpearbejde. I KMA mente man i fuld alvor, at Gud havde en plan med de kvindelige missionærer, og at denne globale plan skulle iværksættes med armenierne som redskab.

I dagens anledning blev der inviteret gruppe "The Gurdjieff Ensemble", som spillede etnografisk autentisk musik.

Trinitatis kirke var fuldt af besøgende gæster.

KONCERT -25 år  

Det er i år, for 25 år siden, Armenien ved en folkeafstemning løsrev sig fra Sovjetunionen og blev en selvstændig og uafhængig stat. Dagens anledning skulle fejres. 

Den 01.Oktober 2016 har  DanArmen afholdt et arrangement/koncert på den Russisk kultur og Videnskabs center i København. Til arrangementet kom der over 90 gæster fra forskellige stede, heriblandt en gæst fra Armenien. Mange tak til Dem, der har deltaget i vores fantastisk vellykket arrangement. Stort tak til vores ærede gæster der afholdt tale: Den armenske ambassadør i Danmark, Hr. Hrachya Aghajanyan, Folketingsmedlem Hr.Lars Aslan Rasmussen, Direktøren fra den Russisk center for videnskab og kultur Hr.Artem Aleksandrovich Margarian, DanArmens formand Hr.Ole Meldgaard. I anledning af 25 årsdagen blev Ole Meldgaard hædret og belønnet med en guldmedalje fra Social ministerium i Armenien. H.C.Kofoeds fondations formand Dzonik Margaryan som var vores ærede gæst fra Armenien afleverede medaljen til Ole Meldgård for hans god indsats og velgørende arbejde i etableringen af ​​"Hans Christian Kofoed" velgørenhedfond samt for hans udsendte humanitær hjælp til hjemløse. Ole Meldgård er den første udlænding i Armenien, der fik sådan en anerkendelse for hans bidrage til udviklingen af ​​Armeniens sociale sektor. Efter sine mere end 30 besøg i Armenien i løbet af de sidste 10 år havde Ole skabt sig mange armenske venner. Han gennemførte succesfuld arbejde i den social område. Vi lykkeønskede Ole Meldgård for medaljen, samt takkede ham for sin effektiv indsats. Især kæmpe stort tak fik musikere: Sara Avakian (sangerinde), Kristina Avakian (pianist), Anna Avakian og Christine Bernsted (violin), komponisten John Hodian og "The family circus band", Slobodan Mandaric (harmonika), som spillede fantastisk, live musik. Efter koncert blev der et let traktement. DanArmen sagde også tak til Ashot Abramian, Hormoz Khodi, Angela og Henrik Jensen, Narine Khachatrian for deres kæmpe indsats, da uden medlemmernes støtte og medhjælp kunne vi ikke levere sådan vellykket arrangement. 

Organiseret af: Anna Karapetian

EN BOG TIL MUSEET GENOCIDE ARMENIAN

                   d6bc1e56-f838-4e18-986c-6bf03bd06136jpg                 185109d9-aca9-4800-8a85-19b42a4fd69ajpg

Et besøg på museet i Armenien i oktober 2010 http://www.genocide-museum.am/eng/index.php

forbindelse med H.C.Kofoed skoles bestyrelsens årsmøde i Armenien har DanArmens formand Ole Meldgård og næstformand Anna Karapetian  rejst til Armenien, sammen med H.C.Kofoed skoles ledelse i Danmark. På en af  DanArmen's bestyrelsemøde har medlemmer besluttede at sende en gave til museet Genocide Armenien, netop den ny udgivet bog "Danske vidner til Det armenske folkemord" af dansk forfatter og journalist Helle Schøler Kjær. Vi besøgt på museet den 10.10.2010, som var en særlig dag for alle armenierne. Hovedstaden Yerevan fejrede en stor begivenhed, byens 2792 års fødselsdag . På grund af begivenheden blev alle museer i byen lukket for tidligt. Selv om museet var lukket kontaktede vi alligevel med museums personale og forklarede dem årsagen om vores besøg. De var meget venlige og åbnende dørene for os. Vi fik en varm modtagelse af museums direktør Hayk Demoyan. Vi præsenterede os og fortalt ham lidt om vores besøg i Armenien. il sidst, efter en hyggeligt snak fik vi afleveret bogen til direktøren, som en gave til museum.

08.09.2009

Folketingsmedlem Yildiz Aktogan inviterede fem stærke kvinder ind i Folketinget for at drøfte om et projekt. Projektet handlede om at udgive en bog om fem kvinder, som kom til Danmark fra fem forskellige lande. Enhver skulle fortalle om ens historie, oplevelser i Danmark,  hvordan man blev integreret i Danmark ,og hvad var man beskæftiget med. En af de fem kvinder var Anna Krapetian, næstformand fra DanArmen forening.