Rejse til Armenien

DanArmen er i gang med at arrangere en rejse til Armenien fra den 24.05.- 02.06.2018. Programmet er for 10 dage med 9 overnatninger i hovedstedet Yerevan. Prisen er incl flybillet og hotel, samt ture, morgenmad, middagsmad. For kun 7.000 kr. alt incl. kan du samtidlig støtte DanArmen foreningens projekter via din rejse til Armenien. I Armenien får gæster mulighed at besøge H.C.Kofoed skole i Vardashen, som blev grundlagt af danskere i år 2001. For yderligere oplysninger om programmet bedes at kontakte via E-mail: projekt@danarmen.dk

HOVEDSTEDET REPUBLIK ARMENIEN 

YEREVAN  - Hanrapetutyan hraparak

dsc08627jpg

Temple i Garni  1.åhdsc08405jpgHistorisk sted i Armenien
Adresse: Garni 2215, Armenien
Bygningsstil: Ancient Greek architecture

JERMUK - ՋԵՐՄՈւԿ

Jermuk er et kurby i den sydlige armenske region Vajoc dzor. Jermuk ligger 53 km øst for provinsebyen Ereghnadzor og 170 km syd-øst for hovedstedet Yerevan . Byen Jermuk ligger 2000-2080 meter over havets overflade. Byen er omgivet af skovklædte bjerge, hvis højde er fra 2500-3000 meter. Gennem byen løber floden Arpa, som deler byen til højre og venstre kyst.  Arpa floden indholder mange mineraller, da forskellige vandkilder løber ind i floden. Floden er også rig med forskellige arter fiske. Udover floden Arpa er der et vandløb, den lille floden Jermuk, som har en 94 meter lang vandfaldt. Der åbner sig en unik forestilling. Vandfaldet tiltrækker flere besøgende turister, for at vise sin skønhed.

Jermuk var en populær destination i Sovjettiden og i dag er stadig berømt for sine varme kilder. Jermuk mineralvand er meget kendt i hele verden. Vandet kommer op til jordens overflade fra 60 meter dybt jordgrundet, Vandet kan man godt drikke og er 53°-35 ° varm. Jermuk er et attraktivt sted med frisk luft, kunstige søer, vandrestier og de omkringliggende skove. Byen er ved at blive bygget om for at blive et moderne center for turisme. Mange turister rejser til Jermuk sanatorium for at få en behandling. Jermuk bliver også sat op til at blive en stor skak center, hvor der er planlagt mange internationale skak turneringer.    

Khor Virapdsc08356jpg

ZVARTNOTS KLOSTER - Զվարթնոցի տաճար

img_1336jpg


NORAVANK  KLOSTER - ՆՈՐԱՎԱՆՔ

Noravank er en 13-14. århundrede armenske kloster, som ligger på 122 km fra hovedstedet Yerevan og amten Vajoc dzor, ved nord-øst for landsbyen Amaru. 

Klostret er bedst kendt for sit to-etagers Surb Astvatsatsin (Hellige Guds Moder) kirke, samt adgang til anden sal via en smal udvendige trappe af bygningen.

I begyndelsen af 13. århundredetal har klosteret været en bopæl for Syuniks biskopper, som tilhørte Royalhuset Obelian Dinasti, en stor religiøs og senere kulturelle centrum af Armenien .   I anden halvåret i 14.århundrede blev Surb Astvatsatsin afsluttet af et mesterværk, af den talentfulde og berømte miniature maler, billedhugger og arkitekt Momik, som designede den kirke, hans sidste værk. Nær kirken findes hans gravkhachkar, lille og beskedent dekoreret, dateret samme år.

EJMIATSNI MAJR TAJAR  - ԷՋՄԻԱԾՆԻ ՄԱՅՐ ՏԱՃԱՐ

Էջմիածնի մայր տաճար - Ēǰmiatsni Majr tajar -Echmiadsin katedral ligger i byen Vagharshapad og den kaldes også Ejmiadsin den Hellige Ejmiatsin moderkatedral . Alle de armenske apostoliske kirke tilhører moder-katedralen. Ejmiatsin Katedral blev indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste i 2000Den oprindelige kirke blev bygget i begyndelsen af fjerde århundrede [33] -mellem 301 og 303 ifølge traditionen af den armenske skydshelgen Gregor Lysbringeren, efter vedtagelsen af kristendommen som statsreligion af kong Tiridates III.